četvrtak, 30. lipnja 2011.

Nije funkcioniralo


Nakon 2 tjedna na intenzivnoj dijeti sa čokoladom i čokoladnim derivatima vaga nemilosrdno pokazuje da nije funkcioniralo. (Stojim u čarapama da ne morate gledati u moje nokte - iako čarape nisu lijepe, nokti su gori).

Lela i Dunja su na GI dijeti, Agnes je na čips dijeti kombiniranoj sa trčanjem, a ja razmišljam da li da i ja primijenim GI ili kiselo-bazičnu dijetu. GI dijetu sam isprobala prije par godina i to je jedna od dijeta koja ne samo da funkcionira i smanjuje kile nego djeluje za razliku od običnih dijeta i na hormonalnoj bazi.U praksi to znači da se mršavi iz onih naslaga oko pasa i trbuha dok lice i prsa ostanu u istoj količini i na istom mjestu. E sad možda neki misle da to i nije za vikati Hura! ali treba se sjetiti da sve sta je nisko moze biti  josi i niže.

U GI dijeti se radi o tome da se jede hrana sa sporim ugljikohidratima. Znači, veliko
NE za 
-kolače, sladoled, slatkiše, sokove, voće, ukratko za sve šta je slatko uključujući i stvari koje nemaju slatki okus ali uprkos toga imaju puno šečera na pr. Schweppes
-bijeli kruh a najradije i bilokakav kruh, tijesto,  ili bilošta sa brašnom
rižu
krumpir 

I to je otprilike sve sa tom dijetom.  Nije pretjerano komplicirana nego više stvar navike. Napr, da se uz varivo ne treba jesti kruh, ili da se jaja i špek za doručak mogu pojesti samo sa salatom ili paprikom bez kruha. Uz meso i salatu za ručak se moze uzeti neko dinstano, kuhano ili brzo prženo povrce - napr mahune ili brokoli, zelje i slično. Uz ovu dijetu se ne gladuje, nije naporna i efikasna je. Nikakvi specijalni recepti nisu potrebni ali treba imati vremena za razmisliti šta jesti i treba imati zericu karaktera za odustati od svih onih namirnica bez kojih mislimo da ne bi preživili.
Lela će pokazati šta ona jede čim joj se majstori isele iz kuće a ona se uspije probiti do kompjutera. U biti mislim da je sada na dijeti jer se ne može probiti ni do kuhinje. Tako je to kad hoćes imati lijepi interijer, a to bi mogla biti isto jedna forma dijete pod imenom Renoviranje kuhinje - čim dulje tim bolje.

Nema komentara:

Objavi komentar