utorak, 31. siječnja 2012.

EU promjene

Sve do prije neki dan su hrvatski mesni i mliječni proizvodi predstavljali enormnu opasnost za zdravlje što ljudskih, šta životinjskih stanovnika EU.
Svi koji su ikad putovali autobusom za Švedsku mogu posvjedočiti o rigoroznim pretragama prtljage, prvo na slovensko - austrijskoj granici, a kasnije nakon ulaska Slovenije u EU na hrvatsko- slovenskoj granici. Graničari se nisu brinuli baš puno da li se šverca heroin, bombe, tenkove - ne, najvažnije od svega je bilo da otkriju je li sirotinja  nosi malo domaće hrane sa sobom. Eto takvu razornu moć su imale naščešnjovkice. Sve do prošle nedjelje, kad je zahvaljujući petini stanovnika Hrvatske i naše meso postalo odjedanput bezopasno.
Za mene osobno je  to izuzetno pozitivno jer u praksi to znači da  sada mogu strpati pola pajceka u torbu i s njim na avion bez da izlažem 502 miliona ljudi životnoj opasnosti.

što se tiče majke domovine, ekonomska agonija je zericu produžena. Kako se priča da članstvo košta 600 miliona eura na godinu može biti da će to ubrzati  uklanjanje agonije, mada na jedan  neplanirani način - izazivanjem totalnog kolapsa države.

1 komentar:

  1. 600 miliona Eura na godina mala je cijena za to sto ces moci sasvim legalno ponijeti pola svinje ( mozda i cijelu ako i Thomas putuje sa tobom ) ...Zar ne ?

    OdgovoriIzbriši